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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  08/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  BANCHERO, G.; PEREZ CLARIGET, R; BENCINI, R.; LINDSAY,D.; MILTON, J.; MARTIN, G.
Afiliación :  GEORGGET ELIZABETH BANCHERO HUNZIKER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RAQUEL PEREZ CLARIGET, Animal and Forage Sciences Department, Faculty of Agriculture, Avda. E. Garzón 780, 12900, Montevideo, Uruguay.; ROBERTA BENCINI, School of Animal Biology, The University of Western Australia, Crawley 6907, Australia.; DAVID LINDSAY, School of Animal Biology, The University of Western Australia, Crawley 6907, Australia.; JOHN MILTON, School of Animal Biology, The University of Western Australia, Crawley 6907, Australia.; GRAEME MARTIN, School of Animal Biology, The University of Western Australia, Crawley 6907, Australia.
Título :  Endocrine and metabolic factors involved in the effect of nutrition on the production of colostrum in female sheep. (Conference Paper).
Fecha de publicación :  2006
Fuente / Imprenta :  Reproduction Nutrition Development, July 2006, Volume 46, Issue 4, Pages 447-460.
DOI :  10.1051/rnd:2006024
Idioma :  Inglés
Contenido :  Abstract- We investigated the physiological relationship between diet during pregnancy and colostrum production in ewes to test the hypothesis that for ewes that are in low body condition, with low fat reserves, the food supply will be the main source of energy for colostrum synthesis. To this end, we measured the amount of colostrum accumulated by ewes under two levels of nutrition. We also measured the circulating concentrations of metabolites and hormones associated with lactogenesis (beta-hydroxybutyrate, glucose, progesterone, prolactin, cortisol, growth hormone, leptin, insulin and insulin-like growth factor-I) Ewes were either under-fed at 70 (n = 15) or well-fed at 110% (n = 10) of their daily metabolisable energy requirement during the last two months of pregnancy. Colostrum accumulation up to parturition was 168 +/-48 g for under-fed ewes and 451 +/-103 g for well-fed ewes. After birth, under-fed ewes produced less colostrum than well-fed ewes but the difference was no longer significant. The level of nutrition also influenced the plasma concentrations of hormones and metabolites related to lactogenesis. Progesterone concentrations decreased before lambing in all animals but in under-fed ewes the fall appeared to be too small to initiate the onset of colostrum production. Beta-hydroxybutyrate concentrations were higher in under-fed than in well-fed ewes, suggesting that the under-fed ewes were mobilising more adipose tissue but they still did not meet their ME requ... Presentar Todo
Palabras claves :  CALOSTRO EN OVEJA; GLUCOSE; GROWTH HORMONE; HYDROXYBUTYRATE; LACTOGENESIS; PROGESTERONE; PROLACTIN; UDDER DEVELOPMENT.
Thesagro :  OVEJA.
Asunto categoría :  L51 Fisiología Animal - Nutrición
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13449/1/Reprod.-Nutr.-Dev.-46-2006-447460-Banchero.pdf
https://rnd.edpsciences.org/articles/rnd/pdf/2006/05/r6411.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE44110 - 1PXIAP - DDPP/Reprod Nutr Dev. /200687

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Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  09/12/2020
Actualizado :  11/12/2020
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  REBOLLO, I.; SCHEFFEL, S.; IRIARTE, W.; BLANCO, P.H.; MOLINA, F.; PÉREZ DE VIDA, F.; ROSAS, J.E.
Afiliación :  Estudiante de maestría Cs. Agrarias F. Agronomía, UdelaR.; Estudiante de maestría Cs. Agrarias F. Agronomía, UdelaR.; WANDA IRIARTE GRECO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PEDRO HORACIO BLANCO BARRAL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FEDERICO MOLINA CASELLA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FERNANDO BLAS PEREZ DE VIDA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN EDUARDO ROSAS CAISSIOLS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Consolidación de los datos históricos del Programa de Mejoramiento Genético de Arroz en una base de datos.
Fecha de publicación :  2020
Fuente / Imprenta :  In: Terra, J. A.; Martínez, S.; Saravia, H.; Mesones, B.; Álvarez, O. (Eds.) Arroz 2020. Montevideo (UY): INIA, 2020. p. 5-8.
Serie :  (INIA Serie Técnica; 257)
ISBN :  e-ISBN: 978-9974-38-448-4
DOI :  10.35676/INIA/ST.257
Idioma :  Español
Palabras claves :  ANÁLISIS CONJUNTO; ARROZ; GERMOPLASMA; GESTIÓN DE LA INFORMACIÓN; INTEGRACIÓN DE DATOS.
Asunto categoría :  F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/14834/1/ST-257-p.5-8.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT103159 - 1INIPL - DDUY/INIA/ST/257/2020st-257
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